2017 We will be back!

Rallyteam van de Venmotorsport werkt  op volle toeren………

Beide Volvo’s zijn na groot onderhoud weer op en top geprepareed voor de  rally. De equipe’s zijn bijna op sterkte…..

Equipe  Robert en Danique hebben een aantal evenementen op hun kalender staan  om met hun vertrouwde Zwarte Volvo 740 lekker dwars te gaan op de rallypaden.  Volg onze website.

Robert en Danique
 
Dit jaar zal Martijn met gelegenheids navigatrice Danique, ook zijn opwachting maken in de rallykaravaan. Martijn stemt zijn  wedstrijden af met broer Robert en zal een aantal keren met de Volvo 740 van start gaan.Volg onze website.

Martijn en Danique
 
Beide piloten kunnen aardig dwars met de imposante Volvo en zullen ook dit jaar er alles aan doen om het publiek te vermaken. 

Voorlopige kalender:

  • ELE rally
  • GTC rally
  • Short rally Kasterlee.

Dit jaar wil van de Venmotorsport weer van start gaan met de witte Volvo 240. De auto heeft een kompleet rebuild gehad, Martijn, Robert en Roland hebben het leeuwendeel van deze  operatie voor hun rekening genomen, het resultaat mag er zijn.  De complimenten aan mannen van een trotse vader! Het equipe voor de Volvo 240 is voor dit jaar nog niet compleet. Helaas, helaas heeft Ted Kolkman al in een eerder stadium aangegeven om zijn rallyhelm aan de wilgen te hangen. Jan en Ted hebben zo’n 20 jaar rallygereden en hebben alles meegemaakt, een super tijd  en veel gelachen. Ted is een gemis voor ons team. Bedankt maatje voor al die jaren!

Jan en Ted

Van de Venmotorsport heeft in de loop van de jaren (30 jaar) veel kennis en ervaring  in  het bouwen van Volvo rallyauto’s. December 2016 is een nieuw project gestart en is begonnen met de bouw van een Volvo C 30 voor de autosport. Dit wordt een heuse ‘dikke ‘ machine met serieuze turbo motor. Stel uw vragen via onze website. We houden jullie op de hoogte!  

Kleine preview van body en motor.

We zien jullie graag terug bij een van de rallyevenemeten.

Met vriendelijke rallygroet,

Van de Venmotorsport

Volvo rally, rx cars building and preparing

Van de Venmotorsport wederom met twee teams aan de start

Zaterdag 5 juli staat van de Venmotorsport met twee auto’s aan de start bij de Jumbo short rally.
Na het succes van Robert en Danique bij de ELE Rally is er een extra wedstrijd op de kalender gekomen.

Na het uitvallen van Jan en Ted in de ELE Rally is er hard gewerkt om de auto weer klaar te maken voor de Short rally. Tijdens dit evenement zal Martijn de zoon van Jan zijn debuut als navigator maken.

Voor beide teams is het doel uitrijden en plezier maken.

Van de Venmotorsport blikt terug naar mooie ELE Rally

 Eindhoven, Luik, Eindhoven, de afkorting voor een van de oudste rallies van Nederland tegenwoordige De ELE rally.

De ELE rally heeft bijna alles wat een rally hart begeerd snelle proeven, listige passages, soms al wisselende weersomstandigheden, rijden in nacht. Een geweldig evenement in de Brabantse kempen.

Van de venmotorsport stond tijdens de 50e ELE met de twee Volvo’s aan de start. Team Robert van de Ven en Danique de Ruiter kregen het startnummer 65 en   equipe Jan van de Ven en Ted Kolkman stonden met  startnummer 66 op de startlijst.

Jan en Ted in de fraaie Volvo 240  wisten op vrijdagavond  als 36e in het algemeen klassement te finishen een prima basis om de dag erop er eens voor gaan te zitten.

Zaterdagmorgen stond als eerste proef Strijpse kampen op het rallymenu, na een kleine spin door te koude banden was de weg in het klassement naar boven gevonden en even na de middag  was er beslag gelegd op de 23e plaats in het voorlopige klassement.  Helaas was er een technisch probleem ontstaan en na de 16e proef in Wintelre  en was de reguliere servicetijd  onvoldoende, het service team heeft met man en macht het probleem in  de reglementaire extra service tijd op kunnen lossen, jammer genoeg was er een te grote tijdoverschrijding om de volgende proef te halen ondanks de eindsprint die was ingezet.Het  doek viel voor de witte Volvo 240 na 16 proeven, ontzettend zuur natuurlijk maar is deel van de sport. De grootste teleurstelling was het niet meer kunnen starten op proef  Wintelre en  Ekkersrijt waar vele enthousiaste rallyfans graag  de witte Volvo hadden willen zien maar vooral horen.  Met elkaar kijken wij toch terug op een mooie ELE op een prachtige service locatie bij Schippers Stop Veldhoven.

Er was beter nieuws voor equipe Robert van de Ven en Danique de Ruiter. Na een voorzichtige start op  vrijdagavond, hebben zij op zaterdag de zwarte Volvo 740 de sporen gegeven, groeide het vertrouwen even als een mooie plaats in het algemeen klassement nl. de 50e plaats in de 50e ELE rally. Hun inspanning werden beloont met een fraaie beker die door  de organisatie speciaal was beschikbaar gesteld. Verder mag er worden aangetekend dat het mixed equipe  zonder problemen en vertrouwend op de notes van de navigator een geweldig ELE rally hebben gereden!

Het gehele team was erg blij met het behalen van de eindstreep door het jongste equipe van de rallykaravaan en samen met een trotse vader Jan  is dat gevierd met een champagne douche over de auto. Ook kijken Robert en Danique terug op een mooie maar vooral  leerzame ELE rally 2014.

 In  de ELE 2015 editie gaan we voor een sportief revanche en keren terug met  de Volvo 240 met  Jan en Ted als  piloot en co piloot.

Robert en Danique hebben plannen om nog enkele rallies te starten in de Volvo 740 maar overwegen om ook in 2015 van start te gaan in een Volvo 240.

De ELE rally 2014 is ondanks het vroegtijdige uitvallen van Jan en Ted een geslaagd evenement geworden, en een woord van dank aan onze stille krachten op de achtergrond is dan meer dan op zijn plaats:

Franca, Martijn, Willem-Jan, Tonnie, Hendrik, Maria, Mien, Danny, Rick, Walter, Sjoerd en oma vd Ven. Bij deze harte dank voor jullie tomeloze inzet!! Zonder jullie geen rally.

De sponsoren:
HAP automaterialen
Willy van den Hurk tweewielers
Verdaat auto Eindhoven
De Beemd Volvo
Racing body parts
Schippers Stop
Sveinunggard Motorteknikk

Enorm bedankt voor jullie vertrouwen en bijdrage aan ons team.

Met sportieve rallygroet,

van de Venmotorsport.

IMG_0850

IMGP2631.DNG

Vader en zoon beiden van start in 50e ELE Rally

 Team van de venmotorsport staat deze editie met 2 auto’s aan de start van de 50e editie. Jan en Ted starten weer met de witte volvo 240, het doel is net als ieder jaar uitrijden en plezier maken, maar dit jaar willen we wel mee gaan strijden voor een mooie eind klassering. De auto is in de wintermaanden opnieuw opgebouwd en de laatste kinderziektes er uit gehaald zodat we lekker kunnen vlammen op de proeven.

Het 2e team bestaat uit de zoon van Jan,Robert van de Ven en Danique de Ruiter. Zij zullen aan de start staan met een volvo 740  Robert is in 2010 begonnen met navigeren bij Jan. Na een aantal sprints heeft Robert in het voorjaar van 2013 zijn rijders licentie behaald. Danique is in het team gekomen door Martijn de broer van Robert. Dit jaar hebben zij beide het navigators licentie behaald en heeft Danique bij Robert de CPZ-shortrally en de Tank-S shortrally genavigeerd om ervaring en de benodigde licentie te behalen voor de thuis wedstrijd. Het is voor beide de eerste keer dat ze de ELE rally rijden, het doel is om te finishen, veel plezier te hebben en een boel ervaring op doen.

We hopen op een mooie droge en dwarse ELE-rally.

We willen onze sponsoren: HAP- automaterialen, van den Hurk tweewielers,Seat en Skoda Verdaat, Racing Body Parts en Volvo de Beemd bedanken voor de steun voor deze rally.

Voor meer informatie over ons team of wilt u sponsor worden kijk gerust even op onze site: venmotorsport.com of kom een kijkje nemen bij ons op de service.Bron: Rallyshots.nlVenmotorsport ele stukje 1

ELE Rally

Na het mooie succes in de CPZ en Tank-S short rally gaan Robert en Danique met de 740 de ELE Rally rijden. Op dit moment zijn we druk bezig met de laatste voorbereidingen voor deze rally.

Later meer.

20140427-213836.jpg

20140427-214001.jpg