Van de Venmotorsport blikt terug naar mooie ELE Rally

 Eindhoven, Luik, Eindhoven, de afkorting voor een van de oudste rallies van Nederland tegenwoordige De ELE rally.

De ELE rally heeft bijna alles wat een rally hart begeerd snelle proeven, listige passages, soms al wisselende weersomstandigheden, rijden in nacht. Een geweldig evenement in de Brabantse kempen.

Van de venmotorsport stond tijdens de 50e ELE met de twee Volvo’s aan de start. Team Robert van de Ven en Danique de Ruiter kregen het startnummer 65 en   equipe Jan van de Ven en Ted Kolkman stonden met  startnummer 66 op de startlijst.

Jan en Ted in de fraaie Volvo 240  wisten op vrijdagavond  als 36e in het algemeen klassement te finishen een prima basis om de dag erop er eens voor gaan te zitten.

Zaterdagmorgen stond als eerste proef Strijpse kampen op het rallymenu, na een kleine spin door te koude banden was de weg in het klassement naar boven gevonden en even na de middag  was er beslag gelegd op de 23e plaats in het voorlopige klassement.  Helaas was er een technisch probleem ontstaan en na de 16e proef in Wintelre  en was de reguliere servicetijd  onvoldoende, het service team heeft met man en macht het probleem in  de reglementaire extra service tijd op kunnen lossen, jammer genoeg was er een te grote tijdoverschrijding om de volgende proef te halen ondanks de eindsprint die was ingezet.Het  doek viel voor de witte Volvo 240 na 16 proeven, ontzettend zuur natuurlijk maar is deel van de sport. De grootste teleurstelling was het niet meer kunnen starten op proef  Wintelre en  Ekkersrijt waar vele enthousiaste rallyfans graag  de witte Volvo hadden willen zien maar vooral horen.  Met elkaar kijken wij toch terug op een mooie ELE op een prachtige service locatie bij Schippers Stop Veldhoven.

Er was beter nieuws voor equipe Robert van de Ven en Danique de Ruiter. Na een voorzichtige start op  vrijdagavond, hebben zij op zaterdag de zwarte Volvo 740 de sporen gegeven, groeide het vertrouwen even als een mooie plaats in het algemeen klassement nl. de 50e plaats in de 50e ELE rally. Hun inspanning werden beloont met een fraaie beker die door  de organisatie speciaal was beschikbaar gesteld. Verder mag er worden aangetekend dat het mixed equipe  zonder problemen en vertrouwend op de notes van de navigator een geweldig ELE rally hebben gereden!

Het gehele team was erg blij met het behalen van de eindstreep door het jongste equipe van de rallykaravaan en samen met een trotse vader Jan  is dat gevierd met een champagne douche over de auto. Ook kijken Robert en Danique terug op een mooie maar vooral  leerzame ELE rally 2014.

 In  de ELE 2015 editie gaan we voor een sportief revanche en keren terug met  de Volvo 240 met  Jan en Ted als  piloot en co piloot.

Robert en Danique hebben plannen om nog enkele rallies te starten in de Volvo 740 maar overwegen om ook in 2015 van start te gaan in een Volvo 240.

De ELE rally 2014 is ondanks het vroegtijdige uitvallen van Jan en Ted een geslaagd evenement geworden, en een woord van dank aan onze stille krachten op de achtergrond is dan meer dan op zijn plaats:

Franca, Martijn, Willem-Jan, Tonnie, Hendrik, Maria, Mien, Danny, Rick, Walter, Sjoerd en oma vd Ven. Bij deze harte dank voor jullie tomeloze inzet!! Zonder jullie geen rally.

De sponsoren:
HAP automaterialen
Willy van den Hurk tweewielers
Verdaat auto Eindhoven
De Beemd Volvo
Racing body parts
Schippers Stop
Sveinunggard Motorteknikk

Enorm bedankt voor jullie vertrouwen en bijdrage aan ons team.

Met sportieve rallygroet,

van de Venmotorsport.

IMG_0850

IMGP2631.DNG